PRAŽÍME V ÚTERÝ A VE ČTVRTEK. OBJEDNÁVKY ODESÍLÁME VE STŘEDU A V PÁTEK.

BARELUJEME!

TRAFFIC COFFEE!

Řemeslná pražírna výběrové kávy.
Specialista na barrel-aged coffee.
Craft roastery of specialty coffee. Specialist in barrel-aged coffee.

 

Jsme řemeslná pražírna výběrové kávy, pražíme v samém srdci Evropy, v Olomouci.

Nabízíme Vám zrna širokého spektra chutí a vůní, podpořené naší mnohaleté zkušenosti s profesionální přípravou kávy v zátěžových provozech. Naší specialitou je staření zrn v sudech po alkoholu, tzv. Barrel aged coffee. Podařilo se nám vyvinout takovou technologii staření a následného pražení, která skutečně funguje a dodává výsledné chuti jasně rozpoznatelnou jedinečnost i hloubku.

Vybíráme a kupujeme zrna Arabika výběrové kvality s ověřeným cuppingovým skóre od spolehlivých dodavatelů, vždy aktuální sklizně dodávané v balení GrainPro a lepším. Pražíme na moderních pražících systémech firem Coffee-Tech Engineering a Datgen, vybavených rychlými a přesnými teplotními sondami, pražení řídíme pomocí programu Artisan. Snažíme se pražit tak, aby nebylo nutno příliš experimentovat s nezvyklými, exotickými recepty. Tak, aby byla naše káva lahodná a vyloudila na tvářích úsměvy a radost na jazyku i v srdcích ať už v kavárnách anebo u Vás doma nad Vámi připraveným šálkem.

Pokud Vám naše káva udělá radost i v práci, pak násobně hurá!

V objednávce je vhodné zohlednit jeden ze 3 základních typů pražení a to i přesto, že zrna „nespalujeme“ a nedopouštíme se žádných jiných běžných pražících chyb, zrna mají obecně dobrý development a víme, že konzervativnější uživatelé si často připravují filtry i z našich espresso roastů - a to s dobrými výsledky.

Experimentujte s typem přípravy i použitou vodou, je to zábava. Jediné, co opravdu nedoporučujeme, jsou pokusy s našimi filter roasty na domácích kávových automatech.

Jsme si vědomi individuálních chutí každého z nás a nevěříme tedy na řadu obecně deklarovaných „božských“ pravd. Věříme ale na péči, kterou pražič věnuje výběru zeleného zrna, jeho skladování, nalezení správného pražícícho profilu a ohromnou soustředěnost při samotném pražení. To u nás probíhá za podpory moderních metod, pomocí správné zvolené techniky a s elektronickým zpracováním průběhu i výsledku pražení. Quality control každého jednotlivého batche považujeme za nezbytnost.

Naší specialitou je staření zrn v sudech po alkoholu, tzv. Barrel aged coffee. S respektem k Vesmíru jsme pyšní na technologii staření a následného pražení zrn, kterou jsme vyvinuli a která skutečně funguje a dodává výsledné chuti jasně rozpoznatelnou jedinečnost i hloubku. Mimo jiné používáme vlastní alkohol a vlastní sudy, nejčastěji ve spolupráci s destilérkou TOSH.

Je velice zajímavé sledovat, jak ten který typ alkoholu a sudu propojí svou senzoriku s vybraným zrnem a jak dokáže pražič vytěžit s tohoto spojení maximum. Kvalitu našeho pražení rutinně ověřujeme kontrolou váhového úbytku po pražení, barevnostního spektra digitálním systémem Lighttells CM-100 a cuppingem. Filter roasty následně testujeme i přípravou filtrované kávy na dripperu V-60 a poloautomatu Moccamaster, používáme mlýnky Compak PK 100, Ditting KR 804 a Mahlkonig Guatemala. Espresso roasty extrahujeme na kávovarech La Marzocco Linea a La Marzocco FB 80 s manuální preinfuzí, používáme mlýnky Nuova Simonelli MYTHOS 1. Roasty pro firemní a domácí automaty ochutnáváme především na kávovaru DeLonghi MAGNIFICA S.

Filter roasty jsou vhodné pro profesionální a domácí přípravu širokou škálou metod.

Espresso roasty jsou přednostně určeny pro expertní přípravu espresso nápojů na kvalitní technice ať už kavárenské, či domácí. Občas se i u nás můžete setkat s tzv. Omniroasty, které většinou dávají kyselejší espressa anebo sladší, plnější filtry.

Roasty pro automaty pak pražíme především pro firmy a domácnosti vybavené kávovými automaty či jednoduššími pákovými kávovary.

Poznámka:
Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH, při platbě zahraniční měnou provádíme přepočet dle aktuálního kurzu ČNB v den vystavení faktury.

 


 

TRAFFIC COFFEE! Craft roastery of specialty coffee. Specialist in barrel-aged coffee. We are a craft roastery of specialty coffee; we roast in the very heart of Europe, in Olomouc. We offer you beans of a wide range of flavors and aromas, supported by our many years of experience in professional coffee preparation in heavy-duty operations. Our specialty is grain aging in alcohol barrels, the so-called barrel-aged coffee. We have managed to develop a technology of aging and subsequent roasting that really works and gives the resulting taste a clearly recognizable uniqueness and depth.

We select and buy Arabica beans of selected quality with a proven cupping score from reliable suppliers, always up-to-date harvests supplied in GrainPro packaging, and better. We roast on modern roasting systems from Coffee-Tech Engineering and Datgen, equipped with fast and accurate temperature probes, and we control roasting using the Artisan program. We try to roast in such a way that it is not necessary to experiment too much with unusual, exotic recipes. So that our coffee is delicious and brings smiles to our faces and joy to our tongues, even in our hearts, whether in cafes or at your home, over a cup prepared for you. If our coffee makes you happy at work, then many times over!

It is advisable to take into account one of the 3 basic types of roasting in order, even though we do not "burn" the beans and do not make any other common roasting mistakes, the beans generally have a good development, and we know that more conservative users often prepare filters even from our espresso roasts – and with good results. Experiment with the type of preparation and the water used; it's fun. The only thing we really don't recommend is experimenting with our filter roasts on home coffee machines.

We are aware of the individual tastes of each of us and therefore do not believe in several generally declared "divine" truths. However, we believe in the care that the roaster devotes to the selection of green grain, its storage, finding the right roasting profile, and enormous concentration during the roasting itself. This is done with the support of modern methods, using the right technique and with electronic processing of the roasting process and result. We consider the quality control of each individual batch to be a necessity.

Our specialty is the aging of grains in alcohol barrels, the so-called Cold Brew. Barrel-aged coffee. Yours sincerely, to Vesmír, we are proud of the technology of aging and subsequent roasting of beans that we have developed, and that really works and gives the resulting taste a clearly recognizable uniqueness and depth. Among other things, we use our own alcohol and our own barrels, most often in cooperation with the TOSH distillery. It is very interesting to see how each type of alcohol and barrel connects its sensors with the selected grain and how the roaster can get the most out of this combination. 

We routinely verify the quality of our roasting by checking the weight loss after roasting, the color spectrum with the Lighttells CM-100 digital system, and cupping. We then test filter roasts by preparing filter coffee on a V-60 dripper and a Moccamaster semi-automatic machine, we use Compak PK 100 and Ditting KR 804 grinders, and Mahlkönig Guatemala.

We extract espresso roasts on La Marzocco Linea and La Marzocco FB 80 coffee machines with manual pre-infusion, and we use Nuova Simonelli MYTHOS 1 grinders. We taste roasts for corporate and home machines mainly on the DeLonghi MAGNIFICA S coffee machine.

Filter roasts are suitable for professional and home preparation using a wide range of methods. Espresso roasts are primarily designed for the expert preparation of espresso drinks using high-quality technology, whether café or at home. From time to time, you can also encounter the so-called Apocalypse Omniroasts, which usually give more acidic espressos or sweeter, fuller filters. We roast coffee for vending machines, mainly for companies and households equipped with coffee machines or simpler lever coffee machines.

Note: All prices include VAT. When paying in foreign currency, we perform the conversion according to the current exchange rate of the Czech National Bank on the day of issuing the invoice.